Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Abstrakt konst i modern inredning: Tips för att välja rätt tavla

Abstrakt konst i modern inredning: Tips för att välja rätt tavla

Abstrakt konst är inte bara en estetisk njutning; det är också ett kraftfullt hjälpmedel när vi vill förvandla ett vanligt utrymme till något utöver det vanliga. Men hur väljer man rätt abstrakt konstverk för sitt hem? Här är några tips för att hjälpa dig på vägen. 

Förstå rummets känsla

Innan du bestämmer dig för ett konstverk är det viktigt att förstå den känsla du vill förmedla i rummet. Vill du ha en avslappnad atmosfär? Eller kanske något mer energiskt och pulserande? Ditt val av konstverk kommer hjälpa till att förstärka önskad stämning. Om resterande färger och inredning skapar en känsla av att det "händer" mycket i rummet kan det passa bra med en mer subtil tavla och vice versa.

Storlek spelar roll

Ett för litet konstverk kan förlora sig på en stor vägg, medan ett för stort kan kännas överväldigande. Mät ditt utrymme och överväg proportionerna när du väljer ditt konstverk. Ett tips är att tejpa tavlans storlek på väggen för att få en känsla för hur stor den kommer att vara när du hänger upp den.

Färgkombinationer

Våra konstverk skapar oftast en varm eller kall känsla i rummet. Se till att ditt val kompletterar rummets nuvarande färgschema. Det betyder inte att allt måste matcha perfekt, men en harmonisk kombination är önskvärd. Nedan är vår abstrakta tavla "Sterling Serenity" som matchas väl med grått, blått, vitt och svart.

Köp Sterling Serenity här.

Var inte rädd för att experimentera

Abstrakt konst handlar om att bryta normer. Prova olika placeringar, kanske diagonalt eller centrerat, eller kombinera flera mindre konstverk för att skapa en dynamisk installation.

Slutsats

Att välja rätt abstrakt konst för ditt hem kan vara en givande upplevelse som ger ditt utrymme en unik känsla. Genom att följa dessa tips kan du skapa en balanserad och engagerande atmosfär som inte bara uppskattas av dig, utan också av alla som besöker ditt hem.

 

Utforska vår kollektion

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng