Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Att dekorera med konst för att skapa en plats för reflektion och mindfulness
Nästa artikel

Att dekorera med konst för att skapa en plats för reflektion och mindfulness

I en värld fylld av konstant stimuli och snabba beslut är det viktigare än någonsin att ha en plats där man kan dra sig tillbaka för att reflektera och finna inre ro. Att använda konst som en del av denna plats kan förstärka känslan av lugn och mindfulness. Här är några tips om hur du kan dekorera ditt hem eller arbetsplats med konst för att skapa en fridfull atmosfär som främjar reflektion och mindfulness.

Välj konstverk med lugna och harmoniska motiv

När du skapar en plats för reflektion är valet av konstverk avgörande. Mjuka, flytande former och naturmotiv är utmärkta för att skapa en lugn atmosfär. Färger som blått, grönt och jordnära toner kan ha en avslappnande effekt och hjälpa till att lugna sinnet. Konstverk som framkallar stillhet, som landskap eller abstrakta kompositioner med subtila nyanser, är idealiska för en sådan miljö.

Ett perfekt val för en mindfulnesshörna är vår canvastavla "Peaceful Purity". Med sina varma, beiga toner skapar den en lugnande och ren atmosfär som är perfekt för meditation eller eftertanke. Utforska tavlan här: Se "Peaceful Purity".

Canvastavla med varma, beiga toner som skapar en lugnande och ren atmosfär, idealisk för meditation och reflektion.

Skapa en sammansatt miljö med placeringen av konst

Placeringen av konstverk är lika viktig som själva valet av konst. För att främja reflektion och mindfulness bör du placera konstverk på en plats där de kan ses utan störningar. Detta kan vara i ett rum som är avsett för meditation, ett lugnt hörn av vardagsrummet eller till och med i ett hemmakontor där du vill skapa en balans mellan arbete och vila. Häng konstverket i ögonhöjd och se till att det finns tillräckligt med utrymme runtom för att undvika överstimulering.

Använd konst för att inspirera meditation

Konst kan också fungera som ett verktyg för meditation. Abstrakta konstverk som inte har ett tydligt motiv kan hjälpa betraktaren att fokusera inåt och utforska sina egna tankar och känslor. Konstverk med subtila övergångar mellan färger eller former kan vara särskilt effektiva för detta ändamål.

Ett sådant konstverk är "Coastal Calm", som med sina beige och blå nyanser framkallar en känsla av fridfullhet och havets skönhet, vilket gör det idealiskt för meditation och mindfulness. Utforska tavlan här: Se "Coastal Calm".

Coastal Calm

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng