Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Därför ska du välja canvas framför poster

Därför ska du välja canvas framför poster

Inledning: När det kommer till att dekorera väggarna i ditt hem, står du ofta inför valet mellan att köpa en canvas eller en poster. Båda alternativen har sina fördelar, men det finns flera skäl till varför en canvas kan vara det bättre valet för att ge ditt hem en mer elegant och sofistikerad känsla. Här utforskar vi varför du bör överväga att välja canvas framför poster när du vill lyfta ditt hem med konst.

1. En lyxigare och mer professionell look: Canvastavlor erbjuder en mer lyxig och professionell estetik jämfört med posters. De är tryckta på tygmaterial med struktur, vilket ger konstverket en djupare och mer äkta känsla. Denna textur efterliknar den klassiska känslan av en oljemålning, vilket gör att en canvas ger rummet ett sofistikerat och tidlöst utseende som en poster ofta inte kan uppnå.

Tips:

  • Om du vill skapa en känsla av kvalitet och elegans i ditt hem, är canvas ett utmärkt val. Det ger en mer konstnärlig och förfinad känsla som är svår att få med en poster.

2. Hållbarhet och lång livslängd: Canvastavlor är vanligtvis mycket mer hållbara än posters. Canvas är tryckt på högkvalitativt tyg som är spänt över en träram, vilket gör det robust och motståndskraftigt mot veck, revor och fukt. Posters, som oftast är gjorda av papper, är mer benägna att skadas över tid, särskilt om de inte är inramade.

Tips:

  • För ett konstverk som håller över tid och inte behöver bytas ut eller ramas in på nytt, är canvas det hållbara valet. Det är en investering som kommer att behålla sitt utseende och kvalitet under många år.

3. Fungerar med såväl utan ram: En av de stora fördelarna med canvas är att det inte kräver någon ram för att se färdig ut. Canvastavlor är ofta färdiga att hängas direkt på väggen utan ytterligare tillbehör. Detta ger en ren och modern look, där konstverket står i fokus utan distraktion av en ram.

Tips:

  • Om du vill ha en minimalistisk eller modern stil i ditt hem, kan en inramningsfri canvas vara det perfekta alternativet. Det sparar också tid och pengar eftersom du slipper leta efter en passande ram.

4. Djup och dimension: Canvastavlor har en inbyggd dimension tack vare deras tredimensionella struktur. Eftersom duken är spänt över en träram, skapar det en visuell effekt som gör att konstverket "poppar" från väggen. Detta tillför en extra dimension som gör konstverket mer levande och närvarande i rummet, något som en platt poster inte kan erbjuda.

Tips:

  • Använd canvastavlor för att skapa djup i rummet. Deras tredimensionella natur gör dem särskilt effektiva för att ge väggarna liv och dynamik.

5. Anpassningsmöjligheter och unikt uttryck: Med canvas har du möjlighet att få ett mer anpassat och unikt konstverk. Många konstnärer och tryckerier erbjuder möjligheten att skapa personliga canvastavlor, där du kan välja exakt det motiv, färgschema och storlek som passar ditt hem bäst. Detta gör canvas till ett mer personligt alternativ, medan posters ofta är massproducerade och därmed mindre unika.

Tips:

  • Överväg att skapa en personlig canvastavla med ett motiv som betyder något speciellt för dig, som ett favoritfotografi eller ett konstverk som du älskar. Detta gör konstverket ännu mer värdefullt och speciellt.

6. En investering i konst: Canvastavlor är inte bara inredning, de kan också ses som en investering i konst. De tenderar att hålla sitt värde bättre än posters och kan till och med öka i värde om de är av en känd konstnär eller från en begränsad upplaga. Detta gör canvas till ett utmärkt val om du vill ha konst som både förskönar ditt hem och fungerar som en långsiktig investering.

Tips:

  • Leta efter canvastavlor av begränsade upplagor eller från framstående konstnärer om du är intresserad av konst som både är estetiskt tilltalande och kan ha ett samlarvärde.

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng