Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Därför ska du välja en stor tavla till ditt hem

Därför ska du välja en stor tavla till ditt hem

När det kommer till att välja konst för ditt hem, är storleken på tavlan en avgörande faktor som påverkar både rummets atmosfär och hur konstverket uppfattas. Att välja en stor tavla kan verka som ett djärvt beslut, men det har många fördelar som kan lyfta hela ditt hem. Här går vi igenom varför en stor tavla kan vara det perfekta tillskottet till din inredning.

1. Skapa ett kraftfullt visuellt fokus: En stor tavla fungerar som ett naturligt blickfång och kan bli rummets centrala punkt. Oavsett om det hänger över en soffa, på en tom vägg eller i en entré, drar en stor tavla omedelbart till sig uppmärksamhet och ger rummet struktur. Detta gör att rummet känns mer genomtänkt och ger det en stark visuell identitet.

Tips:

  • Placera den stora tavlan på en vägg där den kan ta plats och verkligen synas, utan att konkurrera med för många andra inredningselement.
  • Använd tavlan för att binda samman färger och stilar i rummet, vilket skapar en harmonisk helhet.

2. Förbättra rummets proportioner: En stor tavla kan göra underverk för att förbättra proportionerna i ett rum. Om du har en stor, tom vägg kan en mindre tavla lätt försvinna och kännas malplacerad. En stor tavla fyller ut utrymmet på ett sätt som gör att rummet känns balanserat och välproportionerat. Det hjälper också till att skapa en känsla av fullständighet i inredningen.

Tips:

  • Om rummet känns tomt eller obalanserat, prova att hänga en stor tavla för att fylla ut och balansera utrymmet.
  • Använd storleken på tavlan för att förstärka höjden eller bredden i ett rum – en hög tavla kan få takhöjden att kännas större, medan en bred tavla kan skapa en känsla av bredd i smala rum.

3. Skapa en dramatisk och imponerande effekt: Det finns få saker som kan ge ett rum samma wow-faktor som en stor tavla. Oavsett om det är ett abstrakt konstverk, ett detaljrikt porträtt eller ett storslaget landskap, kan en stor tavla skapa en dramatisk effekt som gör ett starkt intryck på alla som kliver in i rummet. Det är ett enkelt sätt att förvandla ett vanligt rum till något extra ordinärt.

Tips:

  • Välj ett motiv som verkligen talar till dig och som kan bära den större skalan – detaljer och färger blir ännu viktigare när de visas i storformat.
  • Överväg att komplettera tavlan med punktbelysning för att ytterligare framhäva dess dramatiska effekt.

4. Ger ett lyxigt och sofistikerat intryck: Stora tavlor förknippas ofta med lyx och elegans. De ger ditt hem en sofistikerad känsla och visar att du inte är rädd för att göra ett starkt designuttalande. En stor tavla kan också efterlikna känslan av en konstgalleri, vilket tillför en exklusiv och konstnärlig atmosfär till ditt hem.

Tips:

  • För att förstärka den lyxiga känslan, välj en tavla med kvalitetsmaterial, som canvas, och överväg att investera i ett unikt eller handgjort konstverk.
  • Se till att rummet är möblerat på ett sätt som låter tavlan vara stjärnan, utan att den överskuggas av andra inredningsdetaljer.

5. Förbättrar rumsupplevelsen: En stor tavla kan förändra hur du upplever ett rum. Den kan ge rummet mer djup, skapa en känsla av rymd, eller till och med framkalla vissa känslor baserat på motivet och färgerna. Stora tavlor har en stark förmåga att påverka stämningen och atmosfären i ett rum, vilket gör dem till ett kraftfullt verktyg i inredningen.

Tips:

  • Välj en stor tavla som reflekterar den stämning du vill skapa i rummet – lugnande, energigivande, inspirerande eller romantisk.
  • Tänk på hur tavlan påverkar hela rummet och placera den så att den kan sprida sin effekt över hela utrymmet.

6. En långsiktig investering i konst: Stora tavlor är ofta mer än bara inredning – de kan vara en investering i konst. Med rätt val kan en stor tavla bli en värdefull del av ditt hem som du njuter av under många år. Den fungerar som ett arv som kan överföras till framtida generationer, vilket gör den till en meningsfull och långvarig del av ditt hem.

Tips:

  • Om du ser tavlan som en investering, välj ett konstverk från en etablerad eller uppåtgående konstnär, eller ett verk från en begränsad upplaga.
  • Ta hand om din stora tavla genom att placera den på en plats där den inte utsätts för direkt solljus eller fukt, vilket kan skada färger och material över tid.

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng