Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Hur du bäst tar hand om dina canvastavlor för långvarig hållbarhet
Nästa artikel

Hur du bäst tar hand om dina canvastavlor för långvarig hållbarhet

Canvastavlor är en fantastisk inredningsdetalj som kan lyfta vilken miljö som helst, men för att de ska behålla sin skönhet och hållbarhet över tid är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Här är några praktiska tips för att säkerställa att dina konstverk förblir i toppskick i många år framöver.

Rätt placering är nyckeln

För att förhindra att dina canvastavlor skadas är det viktigt att placera dem på rätt plats. Undvik direkt solljus, då UV-strålar kan bleka färgerna över tid. Ett annat viktigt tips är att undvika områden med hög luftfuktighet, som badrum, eftersom fukten kan göra att duken sträcker sig eller att mögel bildas.

Regelbunden dammtorkning

Precis som med andra möbler och inredningsdetaljer kan damm samlas på dina tavlor. Använd en mjuk, torr trasa för att försiktigt torka bort damm från ytan. Undvik att använda vatten eller rengöringsmedel, eftersom de kan skada färgen och duken. En torr microfiberduk är idealisk för denna uppgift.

Förvara dem korrekt

Om du någon gång behöver förvara dina canvastavlor, se till att de förvaras på ett svalt, torrt ställe. Lägg dem aldrig på varandra utan skydd, eftersom detta kan skada både duken och ramen. Använd istället syrafria papper mellan tavlorna eller rulla dem försiktigt med målningen utåt och skydda dem med papper eller tyg.

Hantera tavlorna varsamt

När du ska flytta eller hänga om dina tavlor, se till att hålla dem stadigt och undvik att trycka direkt på duken. Håll alltid i ramen och om möjligt, be om hjälp för att undvika olyckor.

En exemplarisk tavla att beundra och ta hand om

Ett fantastiskt exempel på en tavla som förtjänar långvarig omsorg är Whispering Dunes. Denna tavla fångar ökenlandskapets storslagna skönhet och stillhet, och med rätt omvårdnad kan den fortsätta att inspirera och förtrolla i många år framöver.

Abstrakt tavla som fångar ökenlandskapets skönhet, perfekt för ett modernt hem med nordisk inredning.

Läs mer om hur du tar hand om dina tavlor

Om du vill fördjupa dig ytterligare i hur du kan bevara dina canvastavlor på bästa sätt, rekommenderar vi vår bloggpost "Så väljer du rätt färgsättning på dina tavlor". Här får du fler tips och råd om hur du kan skydda och förlänga livslängden på dina konstverk.


Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng