Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Hur du kombinerar moderna och klassiska konststilar i ditt hem

Hur du kombinerar moderna och klassiska konststilar i ditt hem

Att kombinera moderna och klassiska konststilar i ditt hem kan skapa en dynamisk och intressant inredning som speglar både historia och samtid. Här är några tips för att harmonisera dessa två skilda stilar och skapa en enhetlig design.

1. Skapa balans genom färg och proportioner

När du kombinerar moderna och klassiska konstverk är det viktigt att hitta en balans mellan de två stilarna. Detta kan uppnås genom att använda en gemensam färgpalett eller genom att blanda konstverk i olika storlekar och proportioner. En klassisk tavla som Feast of Eternity kan kompletteras med moderna, abstrakta verk i matchande färger för att skapa en harmonisk kombination.

2. Använd klassiska verk som fokuspunkt

Klassiska konstverk har ofta en tidlös kvalitet som gör dem perfekta som fokuspunkter i ett rum. Placera en stor klassisk tavla på en central plats och komplettera den med moderna konstverk runtomkring för att skapa kontrast och dynamik. Detta gör att det klassiska verket står ut samtidigt som det harmoniserar med den moderna inredningen.

3. Experimentera med kontraster

Ett annat sätt att kombinera moderna och klassiska konstverk är att leka med kontraster. Genom att placera ett klassiskt konstverk bredvid ett modernt, kan du skapa en visuell spänning som ger rummet djup och karaktär. Låt de två stilarna kontrastera varandra för att skapa ett unikt och personligt uttryck.

Om du vill ha fler tips om hur du kan använda stora tavlor i ditt hem, läs vår artikel Varför investera i storskalig konst för ditt hem.

Utforska vår kollektion här: Artileys Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng