Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Hur du skapar kontrast i ett rum med svartvita tavlor

Hur du skapar kontrast i ett rum med svartvita tavlor

Svartvita tavlor är ett kraftfullt verktyg när det gäller att skapa kontrast och visuellt intresse i ett rum. Deras tidlösa och eleganta uttryck kan förvandla ett enkelt utrymme till något dramatiskt och sofistikerat. Här är några tips för hur du kan använda svartvita tavlor för att skapa kontrast i ditt hem.

1. Använd svartvita tavlor mot färgglada väggar

En av de mest effektiva metoderna för att skapa kontrast är att hänga svartvita tavlor mot en vägg i en stark färg. Det svarta och vita i tavlan kommer att poppa mot den färgade bakgrunden och skapa en kraftfull visuell effekt. Om du till exempel har en vägg i djupblått, kan en tavla som Eclipse Flare verkligen framhävas och bli ett iögonfallande inslag i rummet.

2. Skapa kontrast med textur och material

För att maximera kontrasten kan du kombinera svartvita tavlor med olika texturer och material i rummet. Till exempel kan en svartvit tavla mot en vägg med en grov textur, som tegel eller träpanel, skapa en intressant kontrast mellan den släta ytan av tavlan och den råa strukturen bakom.

3. Använd negativa utrymmen

Negativt utrymme, eller områden av tomrum, är ett viktigt element i att skapa kontrast med svartvita tavlor. Genom att placera tavlan på en vägg med mycket negativt utrymme kan du framhäva dess design och ge rummet en luftig och modern känsla. Denna teknik fungerar särskilt bra i minimalistiska rum där varje objekt har en stark inverkan.

4. Kombinera med möbler och dekorationer i kontrasterande färger

För att förstärka effekten av dina svartvita tavlor kan du kombinera dem med möbler och dekorationer i kontrasterande färger. Till exempel kan en svartvit tavla ovanför en ljus soffa eller tillsammans med färgstarka kuddar och mattor skapa en dynamisk och balanserad inredning.

Internlänkning

För fler tips om hur du kan använda konst för att skapa en unik atmosfär i ditt hem, läs vår artikel Konsten att välja konst: En guide för nybörjare.

Utforska vår kollektion här: Artileys Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng