Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Så hittar du din personliga konststil: En guide för nybörjare
Nästa artikel

Så hittar du din personliga konststil: En guide för nybörjare

Att hitta sin personliga konststil kan vara en spännande resa, fylld med upptäckter och självinsikt. Oavsett om du är ny på att utforska konst eller redan har en viss förkärlek för specifika stilar, kan det vara utmanande att navigera bland de många alternativen. Den här guiden hjälper dig att förstå hur du kan identifiera och utveckla din egen konstsmak.

Utforska olika konststilar

Det första steget i att hitta din personliga stil är att utforska olika konststilar. Börja med att titta på konst från olika perioder och genrer – från klassisk konst till modern abstraktion. Besök museer, gallerier och onlineplattformar för att få en känsla för vad som resonerar med dig. Kanske dras du till den starka symboliken i surrealism, eller så kanske du föredrar den lugna balansen i minimalistisk konst.

En tavla som Elysian Elegance kan vara ett utmärkt exempel om du är intresserad av en kraftfull och mystisk konststil. Denna målning kombinerar brandgula, blå, grå och vita toner för att skapa en energi som verkligen fångar blicken och kan vara en perfekt accent i ett modernt hem.

Abstrakt tavla i brandgula, blå och grå toner som skapar en kraftfull och mystisk atmosfär i ett modernt vardagsrum.

Fundera över dina preferenser

När du utforskar olika stilar, notera vilka färger, former och teman du dras till. Föredrar du konstverk med mycket detaljer eller något mer minimalistiskt? Är du intresserad av ljusa och levande färger eller något mer dämpat? Att reflektera över dessa preferenser kan hjälpa dig att bättre förstå din konstsmak.

Skapa en samling

Ett praktiskt sätt att fördjupa din förståelse för din personliga stil är att skapa en samling av konstverk som du gillar. Detta kan vara en fysisk samling om du redan har börjat köpa konst, eller en digital samling med bilder av konstverk som inspirerar dig. Genom att se alla dessa verk tillsammans kan du börja se mönster och teman som återkommer.

Testa i ditt eget utrymme

När du har en bättre förståelse för vilken typ av konst du gillar, försök att integrera det i ditt eget hem. Prova olika typer av tavlor och se hur de påverkar atmosfären i olika rum. Detta kan också hjälpa dig att avgöra om en viss stil passar bättre i ett visst utrymme, till exempel en lugnande abstrakt tavla i sovrummet eller en färgglad, energisk målning i ditt hemmakontor.

Läs mer om hur du utvecklar din konststil

Om du vill fördjupa dig ytterligare i att utveckla din personliga konststil, rekommenderar vi vår bloggpost "Konsten att välja konst: En guide för nybörjare". Här hittar du fler tips och råd om hur du kan navigera i konstvärlden och hitta verk som verkligen resonerar med dig.


Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng