Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Så väljer du rätt canvas till hallen

Så väljer du rätt canvas till hallen

Hallen är det första utrymmet som välkomnar både dig och dina gäster när ni kliver in i ditt hem. Därför är det viktigt att skapa en inbjudande och välkomnande atmosfär redan här. En vackert vald canvastavla kan vara det perfekta sättet att ge din hall karaktär och stil. Men hur väljer man rätt canvas för just detta utrymme? I denna artikel går vi igenom vad du bör tänka på när du väljer en canvastavla till hallen.

1. Anpassa storleken till utrymmet: Storleken på canvastavlan är avgörande för hur den uppfattas i hallen. Eftersom hallar ofta är smala och långa, kan det vara utmanande att välja rätt storlek på tavlan. En för stor tavla kan få utrymmet att kännas trångt, medan en för liten tavla kan försvinna i rummet.

Tips:

  • Mät väggen där du planerar att hänga tavlan. Om hallen är lång och smal, överväg en avlång tavla som följer rummets form.
  • Om du har en stor vägg i hallen, kan en stor canvastavla eller en serie av mindre tavlor i en gallerivägg skapa en intressant visuell effekt.

2. Välj ett motiv som speglar din stil: Hallen är det första rummet som möter dina gäster, så valet av motiv på din canvastavla bör reflektera din personliga stil och sätta tonen för resten av hemmet. Överväg vad du vill förmedla – är det en känsla av lugn och ro, eller kanske något mer energiskt och välkomnande?

Tips:

  • För en lugn och harmonisk känsla, välj motiv som naturbilder, abstrakta landskap eller konstverk med mjuka färger.
  • För en mer livlig och energigivande entré, överväg färgstarka motiv eller grafisk konst som skapar en wow-effekt.

3. Tänk på belysningen i hallen: Belysningen i hallen påverkar hur din canvastavla kommer att uppfattas. Om din hall har bra naturligt ljus, kan du välja en tavla med djärva färger som verkligen poppar. Om hallen är mörkare, kan en ljusare tavla hjälpa till att lysa upp rummet och göra det mer inbjudande.

Tips:

  • Använd riktad belysning eller spotlights för att framhäva tavlan och skapa en dramatisk effekt.
  • Om hallen är mörk, välj en tavla med ljusa färger eller med reflekterande detaljer som ger en känsla av ljus och rymd.

4. Placering är nyckeln: Placeringen av canvastavlan i hallen är viktig för att skapa rätt intryck. Tänk på hur tavlan placeras i förhållande till möbler och andra inredningsdetaljer, såsom speglar, hyllor eller krokar.

Tips:

  • Häng tavlan i ögonhöjd för att skapa en naturlig och bekväm visuell linje när man går genom hallen.
  • Om du har en lång, smal hall, överväg att placera flera mindre tavlor längs hela väggen för att skapa en känsla av kontinuitet.

5. Anpassa färgerna till hallens inredning: Färgerna i din canvastavla bör harmonisera med resten av hallens inredning för att skapa en sammanhängande och enhetlig look. Överväg att matcha tavlans färger med väggfärgen, golvet eller andra inredningsdetaljer.

Tips:

  • Om hallens inredning är neutral, kan du välja en färgstark tavla för att lägga till ett pop av färg och skapa en fokuspunkt.
  • För en mer subtil effekt, välj en tavla i samma färgskala som hallens inredning för att skapa en lugn och harmonisk känsla.

6. Tänk på temat för ditt hem: Hallen är en försmak av vad som väntar i resten av ditt hem, så välj en tavla som harmonierar med det övergripande temat eller stilen i ditt hem. Detta hjälper till att skapa en röd tråd som knyter samman hela din inredning.

Tips:

  • Om ditt hem har en modern och minimalistisk stil, välj en abstrakt tavla eller något med enkla linjer och färger.
  • Om du har en mer traditionell eller rustik inredning, kan en klassisk landskapstavla eller något med naturmotiv vara ett bra val.

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng