Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Så väljer du rätt konst för ett rum i neutrala toner
Nästa artikel

Så väljer du rätt konst för ett rum i neutrala toner

Att inreda ett rum i neutrala toner kan skapa en lugn och tidlös atmosfär. Neutrala färger som beige, grå, vit och taupe fungerar som en perfekt bas för att bygga vidare på inredningen, och valet av konstverk kan spela en avgörande roll i hur rummet uppfattas. Genom att noggrant välja rätt konst kan du tillföra både djup och karaktär till ett rum, samtidigt som du behåller den subtila elegans som neutrala färger erbjuder.

Förstå rummet och dess funktion

Innan du väljer konstverk är det viktigt att förstå rummets funktion och den känsla du vill förmedla. Ett vardagsrum kan dra nytta av större, mer iögonfallande konstverk som fungerar som samtalsämnen, medan ett sovrum kan må bra av lugnare och mer avslappnande motiv. Neutrala toner skapar en perfekt bakgrund för nästan alla typer av konst, men valet bör alltid spegla det syfte och den stämning du vill skapa.

Att välja konstverk som harmonierar med neutrala färger

När du inreder med neutrala färger, är det viktigt att välja konstverk som antingen kompletterar eller kontrasterar med färgpaletten. Tavlan Peaceful Purity är ett utmärkt exempel på ett konstverk som harmonierar med ett neutralt inrett rum. Med sina varma beiga toner och mjuka övergångar skapar tavlan en lugnande och ren atmosfär, perfekt för ett rum där du vill framhäva enkelhet och elegans.

En abstrakt canvastavla i mjuka, varma beiga toner som skapar en lugnande och ren atmosfär, perfekt för rum inredda i neutrala färger.

Utforska Peaceful Purity här och låt den förhöja ditt rum med sin subtila skönhet.

Skapa kontrast med djärvare konstverk

Om du vill skapa en mer dynamisk inredning, kan du överväga att välja konstverk som erbjuder en stark kontrast mot de neutrala tonerna i rummet. En tavla med mörkare eller mer färgglada inslag kan ge rummet ett visuellt intresse och fungera som en mittpunkt. Men det är viktigt att hålla balansen; för mycket kontrast kan störa den lugna känslan som neutrala färger vanligtvis ger. Genom att begränsa kontrasterande konstverk till en eller två stycken, kan du skapa en intressant men ändå sammanhängande inredning.

Placering och inramning

Placeringen av konstverk är lika viktig som själva valet. Större konstverk bör placeras i ögonhöjd och centreras på väggen för att dra blicken till sig. I rum med neutrala färger kan du överväga att välja ramar som antingen smälter in med väggfärgen för en sömlös look, eller som står i kontrast för att betona själva konstverket.

För en enhetlig och harmonisk känsla, välj ramar i samma färg eller material som andra detaljer i rummet, som möbler eller textilier.

Avslutande tips

När du väljer konst för ett rum i neutrala toner, är det viktigt att tänka på hur varje konstverk interagerar med de andra elementen i rummet. Konsten ska inte bara passa in utan också tillföra något unikt som förhöjer hela rummets estetik och känsla. Genom att välja rätt konstverk kan du ge liv åt ett annars lugnt och subtilt rum, och skapa en inredning som både är elegant och tidlös.

För fler tips om hur du kan integrera konst i din inredning, kolla in vår bloggpost Inredning med tavlor i neutrala färger: Stil och elegans.

Utforska fler konstverk här: Artiley Canvastavlor.

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng