Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Storleksguide för canvastavlor: Hitta rätt storlek för varje rum

Storleksguide för canvastavlor: Hitta rätt storlek för varje rum

När du ska inreda med canvastavlor är det viktigt att välja rätt storlek för att säkerställa att konstverket passar in i rummet på ett harmoniskt sätt. En för liten tavla kan försvinna på en stor vägg, medan en för stor tavla kan överväldiga ett mindre utrymme. Här är en guide för att hjälpa dig hitta rätt storlek på canvastavlor för olika rum i ditt hem.

1. Vardagsrummet: Gör ett starkt intryck

Vardagsrummet är ofta det största rummet i hemmet och förtjänar därför en stor och imponerande tavla som fungerar som en central punkt. En tumregel är att tavlan bör vara cirka 2/3 av bredden på möbeln den hänger över, till exempel soffan eller eldstaden. För ett medelstort vardagsrum kan en tavla i storleken 90x130 cm vara idealisk. Om du har en större vägg, överväg en tavla som Luxe Luminescence som är stor nog att fylla utrymmet och dra blickarna till sig.

2. Sovrummet: Skapa lugn och ro

I sovrummet är det bäst att välja en tavla som kompletterar rummets lugna och avkopplande atmosfär. En tavla i storleken 60x90 cm passar bra över sängen, där den kan fungera som en lugnande bakgrund utan att ta över hela rummet. Placera tavlan centralt ovanför sängens huvudända för att skapa balans och harmoni.

3. Matsalen: Ett stilfullt fokus

Matsalen är ett utmärkt rum för att visa upp konst, särskilt om du ofta underhåller gäster. En stor tavla över matbordet kan fungera som ett elegant fokus i rummet. För ett matbord med en längd på cirka 180 cm, kan en tavla i storleken 70x100 cm skapa en harmonisk och välbalanserad look.

4. Hallen: Välkomnande intryck

Hallen är ofta det första utrymmet gäster ser, så varför inte använda konst för att göra ett starkt första intryck? Eftersom hallen ofta är ett smalare och mindre utrymme, fungerar det bra med en hög och smal tavla eller en serie av mindre tavlor. En tavla i storleken 50x70 cm eller en rad med mindre tavlor kan ge hallen en välkomnande känsla utan att överväldiga utrymmet.

För mer detaljer om hur du kan integrera konst i ditt hem, läs vår artikel Den ultimata guiden till att välja rätt storlek på din canvastavla

Utforska vår kollektion här: Artileys Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng