Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Tavlor som speglar nordiskt ljus: Hur konst kan förstärka ditt hem
Nästa artikel

Tavlor som speglar nordiskt ljus: Hur konst kan förstärka ditt hem

Det nordiska ljuset är unikt och har en förmåga att skapa en magisk atmosfär i både naturen och inomhusmiljöer. Konstverk som fångar och speglar detta ljus kan inte bara förhöja skönheten i ditt hem, utan också bidra till en känsla av lugn och harmoni. I denna artikel utforskar vi hur du kan använda tavlor som speglar det nordiska ljuset för att förstärka ditt hem och skapa en atmosfär som andas nordisk elegans.

Vad är det nordiska ljuset?

Det nordiska ljuset är känt för sina långa, mjuka skuggor och klara, kalla toner som förändras med årstiderna. På sommaren fylls rummen med ett mjukt, gyllene sken, medan vintermånaderna ger ett kallare, blått ljus. Detta ljus påverkar hur färger och former uppfattas, och konst som fångar dessa nyanser kan ge ditt hem en känsla av rymd och stillhet.

Ett exempel på en tavla som fångar essensen av det nordiska ljuset är vår "Horizon's Serenity". Denna tavla, med sin fridfulla abstrakta horisont i beige och grå nyanser, speglar det nordiska ljusets subtila övergångar och är perfekt för att skapa en lugn atmosfär i ditt hem. Utforska tavlan här: Se "Horizon's Serenity".

Canvastavla med fridfull abstrakt horisont i beige och grå nyanser som speglar det nordiska ljusets subtila övergångar, perfekt för att skapa lugn i ditt hem.

Hur du väljer rätt konst för ditt hem

När du väljer tavlor som speglar det nordiska ljuset är det viktigt att tänka på hur ljuset i ditt hem förändras under dagen och året. Konstverk som reflekterar eller kompletterar det naturliga ljuset kan förstärka rummets atmosfär. Överväg att välja tavlor i ljusa färger och subtila toner som kan fånga ljuset och ge rummet en öppen och luftig känsla.

I rum som får mycket naturligt ljus kan tavlor med kalla toner förstärka den ljusa och fräscha känslan. I mörkare rum kan tavlor med varmare nyanser bidra till att skapa en mer inbjudande och ombonad atmosfär. För att maximera effekten av det nordiska ljuset, placera tavlorna på väggar som fångar mest ljus, eller använd riktade lampor för att framhäva konstverket.

Skapa en nordisk atmosfär med konst

Att skapa en nordisk atmosfär handlar inte bara om att välja rätt konstverk, utan också om att integrera dem med resten av inredningen. Genom att kombinera ljusa träslag, minimalistiska möbler och naturliga textilier med konstverk som speglar det nordiska ljuset kan du skapa ett hem som utstrålar enkelhet och elegans.

För mer inspiration om hur du kan använda konst i din inredning, läs vår bloggpost "Konsten att välja konst: En guide för nybörjare".

Tavlor för olika rum

I vardagsrummet kan en stor tavla som fångar det nordiska ljuset bli rummets mittpunkt och sätta tonen för hela inredningen. I sovrummet kan mjuka, lugna motiv bidra till en avkopplande atmosfär, medan konst i köket kan ge en fräsch och inbjudande känsla. Oavsett vilket rum det handlar om, kan rätt konstverk bidra till att förstärka ljuset och skapa en harmonisk helhet.

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng