Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Abstrakt konst i modern tid: Hur den har utvecklats sedan 1900-talet
Nästa artikel

Abstrakt konst i modern tid: Hur den har utvecklats sedan 1900-talet

Abstrakt konst har genomgått en fascinerande utveckling sedan dess framväxt i början av 1900-talet. Från att ha varit en radikal och ofta missförstådd rörelse har den idag blivit en av de mest uppskattade och mångfacetterade genrerna inom konsten. Denna artikel utforskar hur abstrakt konst har förändrats och anpassat sig under de senaste årtiondena, och hur den fortsätter att inspirera och utmana vår förståelse av konst.

Ursprung och tidiga utveckling

Abstrakt konst föddes ur en önskan att bryta med den traditionella konsten, som fokuserade på att avbilda den yttre verkligheten. Pionjärer som Wassily Kandinsky, Piet Mondrian och Kazimir Malevitj började experimentera med färg och form på ett sätt som tidigare var otänkbart. Deras verk fokuserade på att uttrycka inre känslor och idéer snarare än att återskapa världen som vi ser den.

Under 1900-talet såg vi en rad olika rörelser inom abstrakt konst, inklusive surrealism, abstrakt expressionism och minimalism. Varje rörelse bidrog till att bredda definitionen av vad konst kunde vara, och hur den kunde interagera med betraktaren.

Modern abstrakt konst

Idag har abstrakt konst fortsatt att utvecklas och diversifieras. Moderna konstnärer använder sig av nya tekniker och material för att utforska gränserna för vad som är möjligt inom abstraktion. Digital konst, installationer och mixed media är bara några exempel på hur konstnärer i dag förnyar den abstrakta konsten.

Ett utmärkt exempel på modern abstrakt konst är tavlan Elysian Elegance. Denna målning kombinerar traditionella abstrakta former med en modern palett av brandgula, blå, grå och vita toner. Resultatet är en kraftfull och mystisk komposition som fångar betraktarens uppmärksamhet och bjuder in till reflektion.

Modern abstrakt tavla med brandgula, blå, grå och vita toner som utstrålar en kraftfull och mystisk energi i en matsal med blått bord

Abstrakt konst i vår tid

Trots sin långa historia fortsätter abstrakt konst att vara relevant i vår tid. Den används ofta i modern inredning för att skapa en känsla av rörelse och dynamik i ett rum. Abstrakta tavlor kan anpassas till en mängd olika miljöer och stilar, vilket gör dem till ett populärt val för både hem och offentliga utrymmen.

Vill du lära dig mer om hur du kan använda abstrakt konst i ditt hem? Kolla in vår bloggpost "En introduktion till abstrakt konst: Historia och utveckling" där vi djupdyker i denna fascinerande konstform och ger tips på hur du kan integrera den i din inredning.


Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng