Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
En introduktion till abstrakt konst: Historia och utveckling

En introduktion till abstrakt konst: Historia och utveckling

Abstrakt konst - en konstform som bryter bort från traditionella representationer - har fascinerat och utmanat betraktare i över ett sekel. Men vad är egentligen abstrakt konst, och hur har den utvecklats över tid?

Historien bakom konstformen

Abstrakt konst uppstod i början av 1900-talet som en reaktion mot den traditionella konsten. Konstnärer som Wassily Kandinsky och Kazimir Malevich började experimentera med former och färger, vilket ledde till skapelser som inte avbildade den verkliga världen. Istället ville de uttrycka känslor, idéer och koncept genom sina verk. 

Utvecklingen av abstrakt konst

Under 1900-talet fortsatte abstrakt konst att utvecklas med rörelser som kubism, surrealism och abstrakt expressionism. Konstnärer som Pablo Picasso, Salvador Dalí och Jackson Pollock utforskade nya sätt att använda färg, form och teknik för att skapa unika canvastavlor som utmanade traditionella konstnormer.

Abstrakt konst i skandinavisk inredning

Skandinavisk design, känd för sin minimalistiska stil och naturnära färger, har omfamnat abstrakt konst på ett unikt sätt. Abstrakt konst för skandinaviska hem betonar ofta lugna färger och stilrena former, vilket skapar en harmonisk balans i hemmet. Denna konstform har blivit en central del av modern skandinavisk konst och inredning och majoriteten av våra tavlor har tagits fram för att bidra till en harmonisk balans i hemmet.

Så inreder du med abstrakt konst 

Att inreda med abstrakt konst kan verka utmanande, men med några enkla inredningstips kan du förvandla ditt hem. Här är några steg att följa:

  • Välj rätt storlek: Se till att ditt konsttryck på canvas passar väggen det ska hänga på. För stora tavlor kan dominera rummet, medan för små kan försvinna.
  • Fokusera på färg: Välj tavlor med färger som kompletterar ditt rum. Abstrakt konst i lugna toner kan skapa en avslappnad atmosfär, medan livligare färger kan ge energi.
  • Placering: Häng din tavla på ögonhöjd och överväg att använda belysning för att framhäva den.

För fler tips om hur du kan inreda med abstrakt konst, besök vår bloggpost "Så skapar du en mysig höstatmosfär med canvastavlor".

Slutsats

Oavsett om du är en konstälskare eller bara letar efter det perfekta konstverket för ditt hem, erbjuder abstrakt konst en värld av möjligheter. Utforska vår samling av högkvalitativt konsttryck och hitta det perfekta verket för ditt hem idag.

Utforska Artileys kollektion här.

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng