Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Barockens överflöd: Hur denna stil formade en epok
Nästa artikel

Barockens överflöd: Hur denna stil formade en epok

Barocken, känd för sitt överdåd och dramatiska uttryck, är en konststil som har lämnat ett bestående avtryck i historien. Denna stil, som växte fram under 1600-talet, präglades av rik dekor, dynamik och en känsla av rörelse och känslor. I modern inredning kan barockens influenser bidra till att skapa en atmosfär av elegans och extravagans, samtidigt som den tillför en historisk dimension till hemmet.

Barockens karaktärsdrag i modern inredning

Att integrera barockens överflöd i dagens inredning handlar om att skapa kontraster och rikedom i detaljerna. I ett hem där minimalism ofta råder, kan en barocktavla fungera som ett kraftfullt element som bryter av den enkla inredningen och tillför en känsla av lyx och dramatik. Ett utmärkt exempel på en sådan tavla är Timeless Pleasure, där barockens rika detaljer möter modern lekfullhet. Tavlan föreställer en aristokratisk dam från 1700-talet med moderna inslag som champagne och popcorn, vilket skapar en fascinerande mix av det förflutna och nutiden.

En canvastavla som föreställer en aristokratisk dam från 1700-talet som äter popcorn och dricker champagne, vilket kombinerar barockens rika detaljer med en modern twist.

Läs mer om Timeless Pleasure och beställ den här.

Så använder du barocka influenser i ditt hem

För att framhäva barockens extravagans i ditt hem behöver du inte omvandla hela din inredning. Genom att addera några välvalda detaljer kan du enkelt införa denna stil på ett subtilt men ändå effektfullt sätt. Ett stort konstverk med barocka element kan placeras ovanför en soffa eller i en entré för att skapa ett omedelbart intryck av prakt och historia. Mörka färger, guldaccentuerade ramar och detaljer som speglar barockens stil är perfekta för att komplettera en sådan tavla.

Dessutom kan textilier som kuddar och gardiner med rika mönster och tyger som sammet och brokad förstärka den barocka känslan. Kombinera detta med moderna möbler för att skapa en eklektisk blandning som är både sofistikerad och inbjudande.

Modern elegans möter historisk prakt

Genom att integrera barockens stil i modern inredning skapas en dynamisk och visuell rikedom som få andra stilar kan erbjuda. Tavlor som Timeless Pleasure är utmärkta exempel på hur man kan förena det klassiska med det moderna för att skapa ett hem som både imponerar och inspirerar.

För fler tips om att kombinera klassiska och moderna stilar, kolla in vår bloggpost Hur du kombinerar moderna och klassiska konststilar i ditt hem.

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor.

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng