Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
De hetaste konsttrenderna 2024: Vad du bör ha koll på
Nästa artikel

De hetaste konsttrenderna 2024: Vad du bör ha koll på

År 2024 ser ut att bli ett spännande år inom konstvärlden, med nya trender som inte bara utmanar traditionella uttryckssätt utan också skapar nya sätt att tänka kring konst i våra hem. Här är några av de hetaste konsttrenderna att hålla koll på under det kommande året.

1. Naturnära estetik

En av de största trenderna som växer fram är en återgång till naturnära motiv och färgpaletter. Konstverk som lyfter fram jordnära toner och naturliga texturer blir alltmer populära, vilket speglar en bredare rörelse mot hållbarhet och en djupare koppling till naturen. Tavlan Whispering Dunes är ett utmärkt exempel på denna trend, där den fångar ökenlandskapets skönhet och stillhet genom en tyst dans av färger och former.

Abstrakt oljemålning som fångar ökenlandskapets skönhet och stillhet, perfekt för en modern nordisk inredning.

2. Storformatskonst

Stora canvastavlor har blivit ett viktigt element i modern inredning, och 2024 ser vi ännu mer av detta. Storformatskonst har förmågan att bli ett centralt fokus i ett rum och kan transformera ett utrymme genom sin rena närvaro. Dessa konstverk fungerar utmärkt i stora rum där de kan fylla ut en hel vägg och skapa en dramatisk effekt.

3. Minimalistisk färgpalett med starka accenter

Minimalism fortsätter att dominera, men med en twist: 2024 kommer vi att se minimalistiska verk med starka färgaccenter. Detta innebär konstverk som huvudsakligen använder neutrala toner, men med inslag av starka färger som blått, gult eller rött för att skapa kontrast och liv.

4. Teknik och digitala influenser

Den digitala eran fortsätter att påverka konsten, och detta år ser vi en ökning av konstverk som kombinerar traditionella tekniker med digitala element. Dessa verk utmanar gränserna för vad som är möjligt inom konst och introducerar nya sätt att uppleva visuellt innehåll.

5. Emotionellt laddade abstraktioner

Abstrakt konst som fokuserar på att förmedla känslor snarare än specifika motiv blir alltmer populär. Denna typ av konstverk använder färg och form för att väcka emotionella reaktioner och skapa en djupare koppling till betraktaren. Verk som Whispering Dunes exemplifierar denna trend genom att skapa en känslomässig resa med sina subtila övergångar och harmoniska färgval.

Utforska mer om konsttrenderna 2024

Vill du veta mer om hur du kan integrera dessa trender i ditt hem? Läs vår bloggpost "Minimalistisk inredning med stora tavlor: En guide" för att få tips om hur du kan använda storformatskonst för att lyfta ditt hem.


Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng