Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Färgexplosion: Hur du inreder med färgstarka tavlor

Färgexplosion: Hur du inreder med färgstarka tavlor

Att inreda med färgstarka tavlor är ett fantastiskt sätt att ge ditt hem liv och personlighet. Färg kan påverka vårt humör och skapa en atmosfär som känns både energisk och inbjudande. Genom att välja rätt tavlor och placera dem på ett genomtänkt sätt kan du skapa en färgexplosion som förvandlar hela rummet. Här är några tips för hur du kan inreda med färgstarka tavlor.

1. Välj en dominant färg för rummet

En strategi för att inreda med färgstarka tavlor är att välja en dominant färg som löper genom hela rummet. Du kan låta tavlan inspirera till valet av färg på kuddar, mattor och andra inredningsdetaljer. En tavla som Rhythmic Reverberations

kan, med sina intensiva färger, fungera som den centrala färgkällan i ett rum, och du kan bygga vidare på dess färgpalett i övrig inredning.

2. Skapa en balans mellan färg och neutralitet

Färgexplosioner kan vara fantastiska, men det är viktigt att skapa balans för att rummet inte ska kännas överväldigande. Kombinera dina färgstarka tavlor med neutrala färger på väggar och möbler för att låta konsten tala för sig själv. Neutrala toner som grått, vitt eller beige kan skapa en harmonisk bakgrund som lyfter fram de starka färgerna utan att konkurrera med dem.

3. Använd färgstarka tavlor för att definiera ett utrymme

Om du har ett öppet utrymme kan du använda färgstarka tavlor för att visuellt avgränsa olika områden. En stor, färgstark tavla kan markera vardagsrumsdelen i en öppen planlösning, medan en annan tavla kan sätta tonen för matsalen. Genom att använda färg på detta sätt kan du skapa en känsla av struktur och funktion i ett stort, öppet rum.

4. Låt konsten vara huvudattraktionen

När du inreder med färgstarka tavlor är det viktigt att låta konsten vara huvudattraktionen. Håll övrig inredning enkel och låt tavlorna få den uppmärksamhet de förtjänar. Genom att minimera distraktioner kan du skapa en visuell fokusering som gör att de färgstarka tavlorna verkligen står ut och definierar rummet.

Internlänkning

För fler tips om hur du kan kombinera färger och skapa en harmonisk inredning, läs vår artikel Så väljer du rätt färger på din canvastavla för hemmet

Utforska vår kollektion här: Artileys Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng