Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Färgval i skandinavisk konst: Så matchar du med din inredning
Nästa artikel

Färgval i skandinavisk konst: Så matchar du med din inredning

Skandinavisk konst är känd för sin minimalistiska estetik, ljusa färgpaletter och naturnära influenser. När du väljer konst för ditt hem är det viktigt att tänka på hur färgerna i konsten harmoniserar med din inredning. Här är några tips på hur du kan matcha skandinavisk konst med ditt hem för att skapa en balanserad och harmonisk atmosfär.

Färger som harmoniserar med skandinavisk design

Skandinavisk design är ofta baserad på en neutral färgpalett med inslag av pasteller eller jordnära toner. Tavlor som Muted Elegance använder en mild palett av krämiga och vita toner, harmoniskt blandade med försiktiga inslag av blått, vilket gör dem perfekta för att skapa en subtil och inbjudande atmosfär i ett skandinaviskt inrett hem.

En minimalistisk abstrakt tavla i krämiga och vita toner med subtila inslag av blått, som skapar en lugn och harmonisk atmosfär i ett modernt sekelskifts vardagsrum i stockholm

Att välja rätt färger för ditt utrymme

När du väljer färger i din konst är det viktigt att tänka på den befintliga färgpaletten i ditt hem. Om ditt hem domineras av vita och gråa toner kan en tavla med mjuka pastellfärger eller jordnära toner tillföra värme och djup. Tavlor som Muted Elegance fungerar utmärkt i sådana miljöer och skapar en känsla av lugn och balans.

Om du vill ha en djärvare kontrast kan du välja konstverk med starkare färger som fungerar som en färgklick i rummet. Tavlan Rhythmic Reverberations, med sina intensiva röda, blåa och gula nyanser, kan fungera som ett centralt fokus i ett rum med annars neutrala färger.

Skapa en sammanhängande färgpalett

För att skapa en sammanhängande färgpalett i ditt hem, försök att välja konstverk som kompletterar de färger du redan har i ditt hem. Detta kan innebära att välja tavlor med liknande färger som dina kuddar, gardiner eller mattor. En harmonisk färgpalett skapar en känsla av enhetlighet och ordning, vilket är centralt för den skandinaviska inredningsstilen.

Läs mer om färgval i inredning

Om du är intresserad av att fördjupa dig i hur färger påverkar ditt hem och ditt välbefinnande, rekommenderar vi vår bloggpost "Hur väljer jag rätt färgsättning på mina tavlor?". Där får du fler tips och råd om hur du kan skapa en harmonisk inredning med rätt färgval på dina tavlor.


Utforska Artileys kollektion här och hitta det perfekta konstverket som matchar din skandinaviska inredning.

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng