Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Hur man väljer konst baserat på rumsstorlek och proportioner
Nästa artikel

Hur man väljer konst baserat på rumsstorlek och proportioner

Att välja rätt konst för ditt hem handlar inte bara om att hitta ett motiv du älskar, utan också om att se till att konstverket passar in i rummet på ett harmoniskt sätt. Genom att överväga rumsstorlek och proportioner kan du skapa en balanserad och estetiskt tilltalande inredning. I denna artikel ger vi dig vägledning om hur du väljer konst som kompletterar rummet oavsett storlek.

Konst för små rum: Maximera utrymmet

I mindre rum är det viktigt att inte överväldiga utrymmet med för stora konstverk. Ett bra tips är att välja mindre eller medelstora tavlor som passar proportionellt på väggarna. Välj gärna motiv som är ljusa eller neutrala för att skapa en känsla av rymd och undvik för mörka eller tunga färger som kan få rummet att kännas mindre.

En utmärkt tavla för mindre rum är vår "Distant Shores", en canvas som kombinerar blått, vitt och beige för att ge en känsla av äventyr och lugn utan att ta över utrymmet. Utforska tavlan här: Se "Distant Shores".

Canvastavla som kombinerar blått, vitt och beige, idealisk för att skapa en känsla av äventyr och lugn i ett mindre rum.

Konst för stora rum: Skapa fokus och fyll ut utrymmet

Stora rum ger dig mer frihet att experimentera med större konstverk. Här kan du använda stora tavlor eller till och med skapa en galleri-vägg med flera verk för att fylla ut utrymmet. Ett stort konstverk kan bli rummets fokuspunkt och sätta tonen för hela inredningen. Kom ihåg att placera konstverket i ögonhöjd och lämna tillräckligt med utrymme runtom för att det ska komma till sin rätt.

För större utrymmen rekommenderar vi vår "Sea of Shimmer", en imponerande canvas med silvertoner som reflekterar havets lugn och mystik. Denna tavla är perfekt som ett centralt konstverk i ett rymligt vardagsrum. Utforska tavlan här: Se "Sea of Shimmer".

Sea of Shimmer

Anpassning efter väggstorlek och möbelplacering

Det är också viktigt att tänka på hur konstverkets storlek förhåller sig till väggens storlek och placeringen av möbler i rummet. En tumregel är att ett konstverk ovanför en soffa eller säng ska vara ungefär två tredjedelar av möbelns bredd. På så sätt skapar du balans och proportion i rummet.

För fler tips och idéer kan du läsa vår bloggpost "Så väljer du rätt canvas till hallen" där vi går igenom hur du kan välja rätt konst för olika utrymmen i ditt hem.

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng