Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Konst för sovrummet: Välj rätt tavla för en lugn atmosfär

Konst för sovrummet: Välj rätt tavla för en lugn atmosfär

Sovrummet är en plats för vila och avkoppling, och valet av konst kan ha en stor inverkan på hur avslappnande rummet känns. Stora canvastavlor är ett utmärkt sätt att skapa en rofylld atmosfär som främjar god sömn och en känsla av lugn. Här är några tips på hur du kan välja rätt tavla för ditt sovrum.

1. Välj lugnande färger

Färger har en stark inverkan på våra känslor, och i sovrummet är det viktigt att välja tavlor i färger som främjar lugn och avslappning. Mjuka blå, gröna och neutrala toner är särskilt effektiva för att skapa en rogivande atmosfär. En tavla som Frozen Dreamscape, med sina dämpade blå och vita toner, kan hjälpa till att förvandla sovrummet till en fridfull oas.

2. Välj ett motiv som förmedlar lugn

Motivet på din tavla är lika viktigt som färgen. Välj motiv som förmedlar en känsla av lugn och ro, som naturmotiv, stillsamma landskap eller abstrakta former som rör sig i mjuka linjer. Undvik konstverk med för mycket rörelse eller starka kontraster, eftersom dessa kan störa den lugna atmosfären.

3. Placera tavlan strategiskt

Placeringen av din tavla spelar en stor roll för hur den påverkar rummet. I ett sovrum är det vanligt att placera en stor tavla ovanför sängens huvudända, där den kan fungera som ett centralt element i rummet. Se till att tavlan hänger i ögonhöjd när du står upp, för att skapa balans och harmoni i rummet.

För mer information om hur färger kan påverka ditt humör och hur du väljer rätt färgsättning för dina tavlor, läs vår artikel Färgpsykologi: Hur färger på canvastavlor påverkar ditt humör.

Utforska vår kollektion här: Artileys Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng