Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Kulturell påverkan i abstrakt konst: Från Asien till Västerlandet
Nästa artikel

Kulturell påverkan i abstrakt konst: Från Asien till Västerlandet

Abstrakt konst har alltid varit ett fält där konstnärer uttrycker känslor och idéer bortom den materiella verkligheten. Det som ofta förbises är hur denna konstform har påverkats av olika kulturer, från traditionell asiatisk konst till modern västerländsk abstraktion. Genom att utforska denna påverkan får vi en djupare förståelse för abstrakt konst som ett globalt fenomen.

Asiatiskt inflytande: Minimalism och harmoni

Asiatisk konst, särskilt från Kina och Japan, har haft en betydande påverkan på den västerländska abstrakta konsten. Den asiatiska konstens fokus på minimalism och harmoni, ofta uttryckt genom kalligrafi och zen-målningar, erbjuder en andlig dimension som västerländska konstnärer har inspirerats av. Denna inflytelse syns i den lugna och avskalade estetiken hos många moderna abstrakta konstverk.

Ett exempel på detta är vår "Ancient Echoes" canvastavla, som fångar den historiska andan av Rom samtidigt som den använder en färgpalett som för tankarna till traditionell asiatisk konst. Tavlan är perfekt för att skapa en kulturell touch i ditt hem eller kontor. Du kan utforska den närmare här.

En abstrakt canvastavla som fångar Rom's historiska anda med en färgpalett inspirerad av traditionell asiatisk konst.

Västerländsk utveckling: Från expressionism till modern abstraktion

När den abstrakta konsten började få fäste i väst under början av 1900-talet, influerades den starkt av europeiska konstnärer som Wassily Kandinsky och Piet Mondrian. Dessa konstnärer utvecklade teorier om färg och form som byggde på en kombination av västerländska och österländska idéer. Kandinskys intresse för andlighet och mystik, till exempel, var delvis inspirerat av hans studier av asiatisk kultur.

Vår bloggpost "Abstrakt konst i modern tid: Hur den har utvecklats sedan 1900-talet" ger en djupare inblick i hur denna konstform har utvecklats och fortsatt att påverka konstnärer världen över.

Kombinationen av kulturella influenser i modern inredning

Idag ser vi en fusion av dessa kulturella influenser i modern inredning. Genom att välja konstverk som speglar både asiatiska och västerländska influenser kan man skapa en harmonisk och samtidigt dynamisk atmosfär i sitt hem. Ett exempel på ett sådant konstverk är "Coastal Drift", som kombinerar lugnet från havet med en neutral färgpalett, inspirerad av både asiatisk och västerländsk estetik.

Utforska "Coastal Drift" här.

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng