Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Naturnära färger och former: Så integrerar du skandinavisk konst i ditt hem
Nästa artikel

Naturnära färger och former: Så integrerar du skandinavisk konst i ditt hem

Skandinavisk konst och inredning har länge varit kända för sin enkelhet, funktionalitet och harmoni med naturen. Naturnära färger och former är centrala element i denna stil, vilket gör den både tidlös och djupt rotad i den nordiska kulturen. Genom att integrera skandinavisk konst i ditt hem kan du skapa en lugn och balanserad miljö som speglar naturens skönhet och enkelhet.

Skandinavisk konst: Färger och former som inspirerar

Skandinavisk konst kännetecknas av dess användning av naturliga färger och organiska former som återspeglar den nordiska naturen. Färger som jordnära bruna, mjuka gröna, dämpade blå och varma beige toner dominerar och skapar en lugn och avkopplande atmosfär. Former är ofta enkla och organiska, inspirerade av naturens egen design.

Ett utmärkt exempel på skandinavisk konst är tavlan Gentle Morning, som fångar den nordiska landskapets melankoliska men hoppfulla skönhet. Med sina gröna silhuetter och regniga stadshimmel skapar den en känsla av ro och eftertanke, vilket gör den perfekt för ett hem som söker harmoni och balans.

En canvastavla som skildrar ett nordiskt landskap med gröna träd mot en regnig stadshimmel, vilket skapar en melankolisk men hoppfull atmosfär.

Utforska Gentle Morning här och ge ditt hem en känsla av skandinavisk stillhet.

Integrera skandinavisk konst i ditt hem

För att integrera skandinavisk konst i ditt hem, börja med att välja konstverk som reflekterar de naturnära färger och former som är typiska för denna stil. Tavlor som avbildar landskap, flora och fauna i dämpade toner kan bidra till att skapa en avkopplande och harmonisk miljö. Placera dessa konstverk i centrala delar av ditt hem, såsom vardagsrummet eller sovrummet, där de kan bidra till en känsla av ro och välbefinnande.

För att förstärka den skandinaviska känslan kan du komplettera konsten med möbler och inredningsdetaljer i naturmaterial som trä, ull och linne. Ljusinsläpp är också viktigt; håll fönstren fria från tunga gardiner och låt det naturliga ljuset flöda in, vilket ytterligare förstärker den skandinaviska estetikens koppling till naturen.

Skapa en balans mellan enkelhet och värme

Skandinavisk konst handlar inte bara om enkelhet, utan också om att skapa en känsla av värme och välkomnande. Genom att kombinera naturnära konstverk med mjuka textilier, varma färgtoner och noggrant utvalda dekorationsföremål kan du skapa en miljö som känns både stilren och inbjudande.

För ytterligare tips om hur du kan använda konst för att skapa en harmonisk atmosfär i ditt hem, läs vår bloggpost Så skapar du en mysig höstatmosfär med canvastavlor.

Utforska fler konstverk med skandinavisk känsla här: Artiley Canvastavlor.

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng