Hoppa till innehållet

KAMPANJ! Få 30% rabatt med koden: ART30

Artiley
Föregående artikel
Läser nu:
Naturnära motiv: Så väljer du tavlor för skandinaviska hem
Nästa artikel

Naturnära motiv: Så väljer du tavlor för skandinaviska hem

Skandinavisk inredning är känd för sin enkelhet, funktionalitet och nära koppling till naturen. Naturnära motiv är därför ett perfekt val för att komplettera denna stil, och rätt tavlor kan lyfta ditt hem genom att införa element från den naturliga världen in i ditt vardagsrum, sovrum eller kök. Här är några tips på hur du kan välja tavlor med naturnära motiv som harmoniserar med den skandinaviska estetiken.

Fokusera på naturens färgpalett

När du väljer tavlor för ett skandinaviskt hem är det viktigt att tänka på färgpaletten. Skandinavisk inredning använder ofta ljusa och naturliga färger, såsom vitt, grått, beige och ljusa träslag. Tavlor som speglar dessa färger, med subtila nyanser av grönt, blått eller jordnära toner, passar utmärkt i denna miljö.

Ett exempel på en tavla som speglar naturens färgpalett är vår "Coastal Calm". Med sina beige och blå nyanser förmedlar den havets lugn och är ett utmärkt val för att skapa en fridfull atmosfär i ditt hem. Utforska tavlan här: Se "Coastal Calm".

Canvastavla med beige och blå nyanser som förmedlar havets lugn, perfekt för att skapa en fridfull atmosfär i ett skandinaviskt hem.

Välj motiv som speglar skandinaviska landskap

Skandinavien är känt för sina vackra landskap med skogar, fjordar, sjöar och kustlinjer. Att välja tavlor som speglar dessa miljöer kan hjälpa till att förstärka känslan av lugn och närhet till naturen i ditt hem. Tavlor med motiv av skogar, vatten eller berg kan skapa en stark koppling till den skandinaviska naturen och bidra till en harmonisk atmosfär.

En tavla som fångar essensen av det skandinaviska landskapet är "Distant Shores", med sitt motiv av avlägsna horisonter och en färgpalett som speglar kustens skönhet. Denna tavla är idealisk för att skapa en känsla av äventyr och ro i ett skandinaviskt hem. Utforska tavlan här: Se "Distant Shores".

Distant Shores

Använd abstrakta naturmotiv för en modern touch

Om du vill behålla en modern känsla i ditt skandinaviska hem, överväg att använda abstrakta konstverk som hämtar inspiration från naturen. Abstrakta motiv som tolkar naturens former och färger på ett subtilt sätt kan ge ditt hem en sofistikerad och modern atmosfär samtidigt som de håller sig trogna den skandinaviska traditionen.

Vår "Whispering Dunes" är ett utmärkt exempel på en tavla som använder abstrakta former för att fånga ökenlandskapets storslagna skönhet, samtidigt som den ger en modern och stilren känsla. Utforska tavlan här: Se "Whispering Dunes".

Whispering Dunes

Skapa harmoni med naturmaterial

När du hänger upp tavlor i ditt skandinaviska hem, tänk på att komplettera dem med andra naturmaterial som trä, sten och linne. Genom att kombinera dessa material med naturnära motiv i dina tavlor kan du skapa en sammanhängande och naturlig känsla i rummet.

För mer inspiration om hur du kan integrera naturmotiv i din inredning, kan du läsa vår bloggpost "Färgval i skandinavisk konst: Så matchar du med din inredning".

Utforska vår kollektion här: Artiley Canvastavlor

Varukorg

Stäng

Din varukort är tom.

Handla

Välj inställningar

Stäng